Przepis na pyzy bez mięsa

Czy pyzy muszą być z mięsem? Okazuje się, że nie muszą być.

Trzeba tylko wiedzieć, co zrobić żeby była nadal smaczne i pożywne. Dzisiaj nie każdy lubi jeść mięso, dlatego takie pyzy bez mięsa wydają się super pomysłem. Co w takim razie trzeba zrobić żeby je przygotować? Wystarczy, że będziemy mieć przygotowane ziemniaki. Ich ilość będzie zależna od tego, jaka ilość pyz nas interesuje. W przepisie znajdziemy do kilograma do półtrora kilograma ziemniaków. Do tego nie można zapominać o mące ziemniaczanej, która jest łącznikiem. Można powiedzieć, że to taki kleik, który połączy wszystkie składniki razem. Cztery łyżki na taką ilość wystarcza i będą z tego same pozytywne efekty. do tego oczywiście do smaku potrzebna jest sól. Całość wykonuje się bardzo proste. Ziemniaki gotujemy i wyciskamy je tak żeby były same ziemniaki bez grama wody. Jeśli udało się to zrobić to dodajemy mąkę ziemniaczaną i solimy. Powstanie wtedy gładka masa, z której będziemy formować kuleczki. Ich wielkość może być bardzo różna. Można zrobić małe kuleczki jak i bardzo duże. Trzeba sprawdzić, które z nich nam odpowiadają.


Pyzy są bardzo zdrowe i bardzo pożywne, dlatego będą nam na pewno smakowały.

Można je podawać z surówką albo same. To zależne będzie tylko i wyłącznie od tego, co lubimy. Najważniejsze jest to żeby sprawdzić jak smakują takie pyzy, a może nie będziemy chcieli jeść już tych z mięsem. Na pewno są lżejsze i mniej obciążają nasz organizm, dlatego wiele osób przekonało się już do nich. My na pewno też tak zrobimy, dlatego trzeba będzie już dzisiaj przygotować wszystkie składniki na pyzy bez mięsa i zaczniemy działać. Na szczęści tych składników nie jest dużo i co ważne nie są drogie, dlatego każdy będzie mógł sobie na nie pozwolić. Właśnie na tym nam zależy żeby próbować czegoś, czego wcześniej nie jedliśmy. Nie można czegoś skreślać, jeśli się nie próbowało. Wtedy zdobywamy cenne doświadczenie i wiemy czy można to włączyć do naszej diety czy jednak pozostanie przy zwykłych pyzach z mięsem.